Jobindexkurser

GDPR-koordinator & persondataspecialist

6 ugers erhvervsrettet kursus for ledige

Dette kursus er for dig der er:

i 1. ledighedsperiode
i 2. ledighedsperiode
Print kursus Gennem dette forløb bliver du i stand til at arbejde professionelt med persondata, og du kan efter endt kursus fungere som GDPR-koordinator med fokus på lovmæssig implementering og vedligeholdelse.

På kurset lærer du hvordan virksomheder implementerer og overholder de regler, som GDPR-lovgivningen dækker. Du får erfaring med, hvordan reglerne omsættes til praksis samt hvordan selve implementeringsprocessen ser ud og skal styres. Du får også erfaring med, hvilke værktøjer der anvendes til styring af processen og hvordan du etablerer og opdaterer datastrukturen mest effektivt.
Godkendt på positivlisten:
Kurset er godkendt på regional positivliste med listenr.

• Hovedstaden: nr. 15
• Sjælland: nr. 3474

Dette betyder, at du kan søge kurset via dit jobcenter. Ring til os for nærmere vejledning – vi sidder klar til at hjælpe.

Dette kursus udbydes følgende steder:

København NV, Online

Kurset henvender sig til:

Kurset GDPR-koordinator & persondataspecialist er åbent for alle, men er særlig rettet mod ledige. Kurset henvender sig til dig, der ønsker at arbejde med GDPR, administration og kontor.

Forudsætninger:

For at blive optaget på uddannelsen er det et kriterium, at du har minimum 2 års erhvervserfaring, samt ét af følgende kriterier: En relevant erhvervsuddannelse, en relevant grunduddannelse for voksne (GVU), en gymnasial uddannelse eller anden relevant uddannelse på mindst samme niveau som ovenstående.

Kursusindhold:

Persondataforordning og lovgivning

Du bliver undervist i loven, reglerne og intentionerne. Du lærer hvilke data som reglerne beskytter, hvordan udviklingen ser ud, samt hvilke krav virksomhederne, leverandørerne og IT-leverandørerne skal overholde. Dertil får du viden om Datatilsynet og sanktionerne.

Virksomheder og data

På kurset gennemgår vi de forskellige virksomhedstyper og undersøger forskellige former for data. Hvordan ser implementeringen af persondataforordningen ud i forhold til virksomhedstype og data.

Den praktiske implementering

Du opnår en grundlæggende viden om, hvilke oversigter og dokumenter, loven kræver udarbejdet. Herunder hvilke dokumenter, processer og tekniske foranstaltninger, som virksomheden skal have implementeret og opdateret, så virksomheden er klar til et kontrolbesøg af Datatilsynet.

Tekniske redskaber og optimering

Der er udviklet flere gode digitale redskaber, som hjælper virksomheden med at opretholde en opdateret GDPR-proces, der dokumenterer at virksomheden er compliant / ”i overensstemmelse” med loven. Her undersøger vi de digitale redskaber.

Koordinator af implementering

Her lærer du alt om den implementeringsopgave, som virksomheden står overfor og hvordan du bedst hjælper. Vi gennemgår de typiske udfordringer, de forskellige typer af virksomheder står overfor og hvordan de angribes og løses. Vi ser på hvem i virksomheden, der skal være involveret og engageret for at sikre en vellykket implementering.

Hvordan sætter du dig selv i spil? De 3 M'er...

Opfyldelsen af de 3 M’er afgørende for, at du lander dit næste job. Mindset, Momentum og Markedsføring/præsentation. Her gennemgår vi de teknikker, der giver dig dit ønskejob.



Ny mulighed for at supplere de regionale positivlister med online kurser

Folketinget sætter fokus på de mange ledige, der er et resultat af Covid-19 situationen.

Der er kommet flere online-kurser (ikke at forveksle med e-learning), hvor du er i forbindelse med en underviser online, i stedet for at sidde mange sammen i et klasseværelse. Denne undervisningsform ser ud til at være kommet for at blive.

Derudover har Folketinget besluttet, at det er muligt at få bevilget kurser fra de regionale positivlister fra naboregionens lister. Det betyder, at søger du et specifikt kursus i din egen region, men kurset ikke står på den regionale positivliste, så kan du tage kurset alligevel, hvis det står på naboregionens liste. Det betyder, at følgende regioner kan trække på naboregionernes regionale positivliste:

Region Sjælland kan de ledige kigge mod Region Hovedstaden og mod Bornholm.

Region Hovedstaden giver adgang til Region Sjælland og Bornholm

Region Fyn giver adgang til kurser i Sydjylland og i region Sjælland. Region.

Region Østjylland giver adgang til Vestjylland, Nordjylland samt Sydjylland.

Region Vestjylland giver adgang til Østjylland, Nordjylland samt Sydjylland

Region Nordjylland giver adgang til Øst- og Vestjylland

Region Sydjylland giver adgang til Øst- og Vestjylland samt Region Fyn

Region Bornholm gier adgang til region Sjælland og Hovedstaden.

Formålet med ændringen er at øge muligheden for, at dagpengemodtagere kan tage opkvalificerende kurser, så alle er tættere på arbejdsmarkedet.

Ring til os, hvis du har spørgsmål til ovenstående.

Links
Bornholm
Fyn
Hovedstaden
Nordjylland
Østjylland
Sjælland
Sydjylland
Vestjylland

Landslisten