Topbillede på

Om Jobindex Kurser

På jobindexkurser.dk finder du gode, opkvalificerede kurser, som skal godkendes af din A-kasse eller dit jobcenter.

Topbillede på Om Jobindex Kurser

Om Jobindex Kurser

På jobindexkurser.dk finder du gode, opkvalificerede kurser, som skal godkendes af din A-kasse eller dit jobcenter.

Jobindex Kurser giver dig et godt overblik over mulighederne, når du skal finde kurser til din uddannelsesplan under lovgivningen om 6 ugers jobrettet uddannelse eller kurser fra den regionale pulje. Kurserne er derfor uden egenbetaling for dig.

Kurserne giver dig mulighed for aktivt at bruge din jobsøgningsperiode til at dygtiggøre dig og udbygge dit cv, hvilket er med til at øge dine jobmuligheder.

Kurser for ledige er delt op i 2 typer positivlister

- en landsdækkende for 6 ugers jobrettet uddannelse

- de regionale for opkvalificerende kurser


Det kan være en god ide at runde dit kursusvalg med din jobkonsulent, for at afklare om det er i tråd med din uddannelses- og karrieremæssige baggrund og at det vil gøre det lettere for dig at komme tilbage til arbejdsmarkedet. Din A-kasse skal godkende, at du er berettiget til kurset, hvilket sker via formularen AR237. Den får du automatisk tilsendt, når du har tilmeldt dig et kursus fra landslisten.

Ønsker du et af kurserne fra de regionale positivlister, skal kurset bevilges af dit jobcenter fra den regionale pulje. Du skal måske ansøge skriftligt og begrundet om dit kursusvalg, for at jobcentret kan vurdere, om du vil opnå større mulighed for at komme tilbage i job, hvis kurset bevilges. Dit jobcenter til udstede et betalingstilsagn eller en kontrakt som bevis på, at kurset er bevilget.

Samtlige kurser for ledige er erhvervsrettede og indeholder løbende sparring med professionelle underviser.

Du kan i samarbejde med dit jobcenter sammensætte et kursusforløb, der passer netop til dig og din faglige baggrund.