Jobindexkurser

Sociale Medier - 6 ugers jobrettet uddannelse

Dette kursus er for dig der er:

i 1. ledighedsperiode
i 2. ledighedsperiode

Kursusmål:

Print kursus
 • Bliv kvalificeret til at udarbejde indholdsproduktion, digitale annoncer samt at varetage virksomhedens sociale medier på et strategisk plan
 • Få kendskab til Facebook, Instagram, LinkedIn, målgruppeanalyser, tekstforfatning, videoproduktion og meget mere
 • Teoretisk og praktisk viden, der kan bidrage til en virksomheds bundlinje
 • Bliv bekendt med de redskaber som virksomheder bruger til at understøtte virksomhedens brand og strategi som helhed

Dette kursus udbydes følgende steder:

Hellerup, Viby J

Kurset henvender sig til:

Alle der ønsker at lære, hvordan man arbejder med sociale medier (SoMe), indholdsproduktion og annoncering på sociale medier.

Forudsætninger:

Alle er velkomne på 6 ugers uddannelsen i Sociale Medier. Det kræver ingen forudgående viden eller kendskab til sociale medier (SoMe) for at kunne deltage på holdet.

Kursusindhold:

På denne 6 ugers uddannelse i sociale medier lærer du at arbejde med sociale medier på et strategisk plan – lige fra udarbejdelse af strategi til planlægning, produktion af indhold, annoncering og effektmåling. Du opnår efterspurgte kompetencer som erhvervslivet efterspørger, og du får en kombination af teoretisk viden og praktisk erfaring i sociale medier, som kommer dig til gode i din videre færden i erhvervslivet.

I løbet af 6 uger kommer vi omkring alt, hvad der er vigtigt at vide, i forbindelse med sociale medier.

Du lærer om,

 • Facebook, Instagram, LinkedIn og Youtube
 • Målgruppeanalyse
 • Produktion af indhold og annoncering
 • Community Management
 • Influencer marketing
 • Google Analytics, effektmåling og KPI’er
 • Uundværlige værktøjer til SoMe, herunder redaktionel kalender
 • Analyser og jura 

Der er 2-3 undervisningsdage i ugen (09:00-14:00) på skolen. Resten af tiden er selvstudie, som skal bruges på forberedelse og øvelser. Som bonus får du på denne uddannelse adgang til videolektioner om, hvordan du arbejder i praksis med sociale medier og annoncering. Du får desuden adgang til kfplus.dk – vores undervisningsportal, der indeholder en lang række relevante værktøjer, guides og ekstra opgaver.

 Indhold:

Introduktion til Sociale Medier (SoMe): LinkedIn, Facebook & Instagram

Introduktion til mediernes karakteristika, samt hvordan forbrugeradfærden og kunderejsen typisk er for den digitale forbruger. Lær hvordan Facebook Business Manager er opbygget samt hvordan brugen af hashtags, stories, highlights og shopping kan bruges strategisk. Vi opretter både en Facebook- og en Instagram-side. Vi gennemgår også din personlige LinkedIn profil.

Målgruppekendskab og brugertilpasset kommunikation

Vi fortsætter arbejdet på de sociale medier og ser nærmere på målgruppeanalyse, kundearketyper og persona. Du lærer bl.a. om brugertilpasset kommunikation og værditrappen.

Videomarkedsføring og produktion af indhold til sociale medier

Vi kigger på brugen af videoer på sociale medier. Vi laver vores eget eksempel på en video til promovering på Youtube, og arbejder med redigeringsprogrammet Filmora. Vi gennemgår også en redaktionel kalender, et årshjul samt værktøjer til, hvordan du skriver den gode tekst til SoMe.

Influencer marketing

Introduktion til Influencer Marketing som en del af SoMe strategi - herunder strategiske overvejelser ved valg af influencer.

Annoncering og effektmåling

Vi gennemgår Facebook Business Manager og opsætter kampagner målrettet en målgruppe på Facebook, Instagram og LinkedIn. Der gives introduktion til udarbejdelse af KPI’er, dataanalyse samt hvordan relevante rapporter læses i Google Analytics. Vi arbejder med Cross Media Marketing og relevant jura i forbindelse med sociale medier.

Eksamen & ETCS point

Eksamen består af en skriftlig opgave på ca. 1 side og en mundtlig eksamen, hvor du præsenterer et SoMe-tiltag for din udleverede casevirksomhed. Du får mulighed for at øve dig sammen med de andre på holdet til prøveeksamen undervejs i forløbet.

Uddannelsen giver 10 ECTS-point.

Karriererådgivning og praktikservice

Som en del af Kursusfabrikkens karriererådgivning og praktikservice, får du inspiration til den gode ansøgning, samt hvordan du kan få verificeret dine kompetencer på LinkedIn, så dine nye færdigheder er tydelige for en potentiel arbejdsgiver. Du får mulighed for at producere en personlig profilvideo, som du kan bruge på sociale medier og i din jobsøgning

Praktisk information

Uddannelsen er godkendt som 6 ugers jobrettet uddannelse. Hvis du er ledig, har du mulighed for at søge om at få uddannelsen betalt af din A-kasse eller dit Jobcenter.

Kurset findes både på den landsdækkende og den regionale positivliste:

 • Den landsdækkende positivliste: Uddannelseskode 37597
 • Den regionale positivliste: Uddannelseskode 37597 (Hovedstaden, Sjælland, Fyn, Sydjylland, Østjylland, Vestjylland og Nordjylland)

OBS. 5 ugers Karensperiode. Dette betyder, at retten til 6 ugers uddannelse først opnås efter 5 ugers ledighed.

 Ny mulighed for at supplere de regionale positivlister med online kurser

Behovet for fjernundervisning er vokset på grund af den nuværende COVID-19-situation.

Det bliver nu muligt at supplere de regionale positivlister under den regionale uddannelsespulje med kurser, der kan tages online. Dette kan ske i perioden fra d. 21. april til 1. oktober 2020. Det fremgår af en netop udstedt ændring til bekendtgørelsen om den regionale uddannelsespulje fra star.dk

Formålet med ændringen er at øge muligheden for, at dagpengemodtagere kan tage opkvalificerende kurser, også selvom uddannelsesinstitutionerne i øjeblikket er lukket pga. COVID-19. De nye kurser, der kan tilføjes, skal fortsat befinde sig specifikt inden for områder, hvor der forventes jobåbninger inden for de næste seks måneder. Supplerende kurser bliver tilføjet efter en konkret vurdering af, hvilke kurser der meningsfuldt kan udbydes som online kurser.
Se alle de kurser her, du har mulighed for at få som ledig.

Links
Bornholm
Fyn
Hovedstaden
Nordjylland
Østjylland
Sjælland
Sydjylland
Vestjylland

Landslisten