Jobindexkurser

Introduktion til cloud computing

AWS, Azure og Google Cloud Platform
Print kursus Introduktionskurser til Amazon Web Services (AWS), Microsoft Azure og Google Cloud Platform
2 internationalt anerkendte IT-certificeringer: CompTIA Network+ og CompTIA Security+
Godkendt på flere regionale positivlister

På dette kursus får du en introduktion til tre af de helt store spillere på området for cloud computing: Amazon Web Services (AWS), Microsoft Azure og Google Cloud Platform. Der er store forskelle på de tre platforme, og du kommer ikke helt til bunds i dem – men du får en værdifuld introduktion, samt to af verdens mest udbredte IT certificeringer på dit CV.

Forudsætninger:

Kurset udbydes, på grund af det høje faglige niveau, gennem de regionale positivlister. Du skal derfor ansøge om kurset gennem dit jobcenter.

Kursusindhold:

Danske og internationale virksomheder flytter i stor stil den digitale infrastruktur i skyen. Danmark er i forvejen et af verdens mest digitaliserede lande, og udviklingen indenfor cloud computing går rivende hurtigt herhjemme. Det afspejles meget klart i jobannoncerne, hvor der på nærmest permanent basis er hundredvis af ledige jobs. Spørger du virksomhederne, vil de fleste svare at de generelt har rekrutteringsproblemer på området.

Det skyldes blandt andet at området er stærkt specialiseret.

Lær at arbejde på flere platforme

En stor fordel ved alle CompTIA – certificeringerne, er at de er platformsuafhængige. Dermed binder du ikke dine kompetencer op på en bestemt teknologi eller platform, men kan indgå i flere sammenhænge som en dygtig specialist.

Det er nemlig en fordel, når du skal søge jobs. For så er feltet af ledige stillinger alt andet lige større, og arbejdsgivere som beskæftiger IT-folk ved udmærket godt, at specialisering til netop deres virksomheds teknologi og platform er en nødvendig personaleudgift. Men har du det basale på plads – og har du papir på din viden – har du en stor fordel.

Vil du certificeres?

Det anbefales at arbejde koncentreret med kurserne imellem 1,5-2,5 timer om dagen. Resten af tiden skal du bruge på at komme dybere ned i emnerne via den tilhørende litteratur.

For at kunne bestå certificeringen vi tilbyder dig at tage efter kurset, skal du selvfølgelig gennemgå hele kurset, og bruge den tid på det som du har behov for.

Eftersom kurset udbydes som e-learning, er du ikke afhængig af at skulle følge andre læringsbehov end dine egne. Derfor er der med et forløb som dette også muligheder for at specialisere dig yderligere inden for et eller flere af felterne.

Hvis du ønsker at benytte dig af tilbuddet om certificering, skal du gøre det inden for 3 måneder efter kursets afslutning.

Læs mere om CompTIA Network+ og CompTIA Security+ på CompTIA.org.

Om CompTIA - certificeringerne

CompTIA Network+ og CompTIA Security+ er de to største og mest udbredte specialiserede IT certificeringer fra CompTIA. Du skal have en basal viden om IT for at kunne gennemføre kurserne, og vi anbefaler at du følger kursusplanen, som du finder i bunden af denne side. Vi anbefaler, at du starter med Network+ og dernæst fortsætter med Security+.


  Positivlister

Pr. 1.1.2015 trådte den nye beskæftigelsesreform i kraft. Det betyder for dig som ledig, at der gælder andre regler end tidligere, når du skal vælge, hvilket kursus, der kan bringe dig tættere på et ønskejob.

Alle ledige - også selv om du er akademiker - med en bachelor eller højere akademisk uddannelse:
Du kan vælge kurser fra en af de regionale positivlister. Kursusforløbet skal godkendes og bevilges i dit jobcenter. Du kan tage kurser fra denne liste i hele din ledighedsperiode.

Alle ledige uden akademisk uddannelse ( fra bachelor og opefter):
Du kan i samråd med dit jobcenter vælge et kursus fra den landsdækkende positivliste. Kursusdeltagelsen skal efterfølgende, via en formular AR237, godkendes i din A-kasse, der skal bekræfte, at du er berettiget til kurset.
Er du under 25 år skal du have afsluttet dit kursus inden 6 måneder og er du over 25 år har du 9 måneder til at afslutte dit kursus.

Links
Bornholm
Fyn
Hovedstaden
Nordjylland
Østjylland
Sjælland
Sydjylland
Vestjylland

Landslisten