Jobindexkurser

Anvendt økonomi - For ledige

Kan bevilges af dit jobcenter/a-kasse
Print kursus Står du overfor et projekt eller en stilling, hvor du skal have forståelse for økonomiske nøglebegreber og kompetencer til at styre og planlægge økonomi?

Dette kursus udbydes følgende steder:

København S

Kurset henvender sig til:

Akademifaget er målrettet mellemledere og projektledere, som har behov for at få grundlæggende kendskab til økonomistyring, herunder budgetlægning, investering og finansiering

Forudsætninger:

For at blive optaget skal du have to års erhvervserfaring eller mere. Du skal også have gennemført en af nedenstående uddannelser: Relevant erhvervsuddannelse (EUD)
Grunduddannelse for voksne (GVU)
Gymnasial uddannelse (HF, STX, HTX og HHX)
Anden relevant uddannelse på mindst samme eller højere niveau end ovenstående

Kursusindhold:

På dette akademifag bliver du klædt på til netop det. Du får praktiske redskaber til at håndtere økonomiske udfordringer, og du lærer at afdække markedets efterspørgsels-, konkurrence- og omkostningsforhold.

  • Lær at udarbejde og følge op på budgetter
  • Få praktiske redskaber til at afdække markedsforhold
  • Bliv skarp til økonomi- og likviditetsstyring, controlling, investering og finansiering
  • Få 10 ECTS-point fra AU i innovation, produkt og produktion
Undervisningsform Undervisningen veksler mellem teori og praksis. Mellem modulerne læser du op på teorien og arbejder med opgaver.

Eksamen

Anvendt økonomi er et fag fra fagområdet Innovation, Produkt og Produktion. Du slutter forløbet af med en mundtlig eksamen, der tager udgangspunkt i en synopsis. Du får 5 ECTS point og et statsanerkendt eksamensbevis, når du består.

Hvor meget tid skal jeg forvente at bruge?

Faget er normeret til fuld tid, men der er ikke undervisning hver dag. Du bør afsætte tid til at læse og arbejde med opgaver og eksamensforberedelse mellem modulerne.

Vi samarbejder med KEA, IBA og VIA

Som statslige uddannelsesinstitutioner har KEA, IBA og VIA udbudsretten til at levere uddannelser på akademiniveau og denne ydelse leveres i dette tilfælde i samarbejde med Lederne KompetenceCenter.

Positivlister

Pr. 1.1.2015 trådte den nye beskæftigelsesreform i kraft. Det betyder for dig som ledig, at der gælder andre regler end tidligere, når du skal vælge, hvilket kursus, der kan bringe dig tættere på et ønskejob.

Alle ledige - også selv om du er akademiker - med en bachelor eller højere akademisk uddannelse:
Du kan vælge kurser fra en af de regionale positivlister. Kursusforløbet skal godkendes og bevilges i dit jobcenter. Du kan tage kurser fra denne liste i hele din ledighedsperiode.

Alle ledige uden akademisk uddannelse ( fra bachelor og opefter):
Du kan i samråd med dit jobcenter vælge et kursus fra den landsdækkende positivliste. Kursusdeltagelsen skal efterfølgende, via en formular AR237, godkendes i din A-kasse, der skal bekræfte, at du er berettiget til kurset.
Er du under 25 år skal du have afsluttet dit kursus inden 6 måneder og er du over 25 år har du 9 måneder til at afslutte dit kursus.

Links
Bornholm
Fyn
Hovedstaden
Nordjylland
Østjylland
Sjælland
Sydjylland
Vestjylland

Landslisten